HİZMETLERİMİZ

Belgelendirme Hizmetleri

By BizLife

Belirli kural ve standartlar dikkate alınarak belgelendirilmiş ürün, hizmet ve prosesleriniz hem müşterilerinizin kendilerini güvende hissetmelerini sağlayacak hem de firmanızın itibarını ve marka değerini koruyacaktır. Bu güveni oluşturmak, marka değerinizin korunması ve artmasını sağlamak amacıyla BİZ LİFE DANIŞMANLIK olarak belgelendirme hizmetleri sunmaktayız. Sizlerden gelen talepler doğrultusunda yasal standartlara uygun olarak sunduğumuz belgelendirme hizmetleri;

 

1-) ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistem Belgesi

2-) ISO 14001: 2004 Çevre Yönetim Sistemi Belgesi

3-) BS OHSAS 18001:2007 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesi

4-) ISO 22000: 2005 HACCP Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesi

5-) ISO 27001: 2005 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi

6-) CE BELGESİ

7-) TSE Kritere Uygunluk Belgesi (TSEK Markası)

8-) TSE Uygunluk Belgesi

9-) Hizmet Yeterlilik Belgesi

10-) Kapasite Raporu

11-) Sanayi Sicil Belgesi

 

ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistem Belgesi

ISO 9001 standardı, her 5 yılda bir ISO tarafından gözden geçirilmekte ve uygulayıcıların görüşleri ve ihtiyaçlar doğrultusunda gerekli revizyonlar yapılarak yeniden yayınlanmaktadır. 2008 rakamı, bu revizyonun 2009 yılında yapılıp, yayınlandığını gösterir versiyon tarihidir (ISO 9001:2008 versiyonu).

 

ISO 14001: 2004 Çevre Yönetim Sistemi Belgesi

Ürünün, hammaddeden başlayıp nihai ürün haline getirilerek müşterilere sunulmasına kadar geçen sürecin her aşamasında çevresel faktörlerin belirlenmesi ve bu faktörlerin gerekli muayeneler ve önlemler ile kontrol altına alınarak çevreye verilen zararın en aza indirilmesini sağlayan bir istemin kurulmasını tarif eden ve Uluslararası Standartlar Organizasyonu tarafından yayınlanmış olan standartlar serisidir.

ISO 14000 bir ürün standardı değil sistem standardıdır ve ne üretildiğinden ziyade, nasıl üretildiği ile ilgilenir. Çevre performansının izlenmesi ve sürekli iyileştirilmesi temeline dayanır. Çevre faktörlerine ilişkin olarak ilgili mevzuat ve kanunlar tarafından tanımlanmış koşullara uymayı şart koşar.

 

BS OHSAS 18001:2007 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesi

İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Yönetim Sistemi; İş Sağlığı ve Güvenliği faaliyetlerinin kuruluşların genel stratejileri ile uyumlu olarak sistematik bir şekilde ele alınıp sürekli iyileştirme yaklaşımı çerçevesinde çözümlenmesi için bir araçtır. Ülkemizde İSG faaliyetleri kişisel koruyucuların kullanımını çağrıştırmakta ve geleneksel olarak ayrıca yapılması gereken iş olarak algılanmaktadır. İSG Yönetim Sistemiyle, çalışanlar, yönetenler ve denetleyenlerin rol ve sorumlulukları açık hale getirilerek çalışanların katılımını sağlayacaktır.

İşyerlerinde işlerin gerçekleştirilmesi sırasında, çeşitli nedenlerden kaynaklanan sağlığa zarar verebilecek kaza ve diğer etkilerden korunmak ve daha iyi çalışma ortamı sağlamak amacıyla sistemli ve bilimsel bir şekilde tehlikelerin ve risklerin belirlenmesi ve bu tehlikelere ve risklere yönelik önlemlerin alınması çalışmalarının gerçekleştirildiği yaklaşıma İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi denir.

 

ISO 22000: 2005 HACCP Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesi

HACCP, güvenilir ürünlerin tüketiciye sunulması amacıyla, düzgün işleyen bir sistemin oluşturulması ve korunması temeline dayalı bir gıda güvenliği kavramıdır.

Bir gıda zincirinde hammadde temininden başlayarak, gıda hazırlama, işleme, üretim, ambalajlama, depolama ve nakliye gibi gıda zincirinin her aşamasında ve noktada tehlike analizleri yaparak, gerekli yerlerde kritik kontrol noktalarını belirleyen ve bu noktaları izleyen herhangi bir problemi henüz oluşmadan önleyen sistemin korunmasını sağlayarak belirli normlara uygun güvenilir gıdaların üretilmesini sağlayan, her ölçekteki kuruluşa uygulanabilen, bir gıda güvenliği sistemidir.

 

ISO 27001: 2005 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi

Bilgi, kuruluşunuzun faaliyetleri ve belki devamı için büyük bir önem taşır. ISO/IEC 27001 Belgesi değerli bilgi varlıklarınızı yönetmenize ve korumanıza yardımcı olur. ISO/IEC 27001, Bilgi Güvenliği Yönetimi Sistemi (ISMS) gereksinimlerini tanımlayan tek uluslararası denetlenebilir standarttır. Yeterli ve orantılı güvenlik denetimleri seçilmesini sağlamak için tasarlanmıştır.

 

CE BELGESİ

CE İşareti, ürünün AB’nin Yeni Yaklaşım Direktiflerine uygun olarak üretildiğini ve belgelendirildiğini göstermektedir. Diğer bir ifadeyle, ürünün, temel gerekler olarak tanımlanan ve insan sağlığı, can ve mal güvenliği, hayvan ve bitki yaşam ve sağlığı, çevre ve tüketicinin korunması açısından asgari güvenlik koşullarına sahip olduğunu gösteren bir işarettir. CE İşareti, ürünlerin amacına uygun kullanılması halinde insan can ve mal güvenliği, bitki ve hayvan varlığı ile çevreye zarar vermeyeceğini, diğer bir ifadeyle ürünün güvenli bir ürün olduğunu gösterir. CE işareti, ürünün AB teknik mevzuatına uygunluğunu belirten resmi bir işarettir. 11 Ocak 2002 tarihinden itibaren, 4703 sayılı kanun gereği ülkemizde üretilen ve dolaşan, Avrupa Birliği Yeni Yaklaşım Direktifleri kapsamındaki tüm ürünlere CE İşareti iliştirilmesi zorunluluğu getirilmiştir.

 

TSE Kritere Uygunluk Belgesi (TSEK Markası)

Kritere Uygunluk Belgesi; Türk Standardı bulunmayan konularda, firmaların söz konusu ürünlerinin ülkemizin şartları ve ilgili uluslararası veya diğer ülkelerin standartları esas alınarak Türk Standartları Enstitüsü tarafından kabul edilen teknik özelliklere uygunluğunu belirten ve akdedilen sözleşme ile TSEK Markası kullanma hakkı veren, firma adına düzenlenen ve üzerlerinde TSEK Markası kullanılacak malların ticari markası, cinsi, sınıfı, tipi ve türünü belirten, geçerlilik süresi bir yıl olan belgedir.

 

TSE Uygunluk Belgesi

Türk Standartlarına Uygunluk Belgesi; Türk Standardı bulunan konularda, firmaların söz konusu ürünlerinin ilgili Türk Standartlarına uygunluğunu belirten ve akdedilen sözleşme ile TSE Markası kullanma hakkı veren, firma adına düzenlenen ve üzerlerinde TSE markası kullanılacak malların ticari markası, cinsi, sınıfı, tipi ve türünü belirten, geçerlilik süresi bir yıl olan belgedir.

 

Hizmet Yeterlilik Belgesi

Hizmet belgelendirmesi tüketiciye sunulan hizmetlerin ilgili Türk Standardı veya kriterlere uygun olduğunu gösteren belgelendirmedir. Uygunluğun tespit edilmesi durumunda kuruluşlara verilen belge ise Hizmet Yeterlilik Belgesidir.

 

Kapasite Raporu

Kapasite Raporu; bir firmanın, mevcut makine parkı ve işgücüyle, bir yıl zarfında kaç birimlik üretim yapılabileceğinin belli kriterlerden hareket ederek bilimsel bir şekilde belirlenmesi sonucu düzenlenen belgedir. Kapasite raporunun geçerlilik süresi 3 yıldır.

Kapasite raporları ülkenin sınai üretim potansiyelini tespit etmek, ekonomik ve stratejik plan ve programları için veri tabanı oluşturmak amacıyla düzenlenmektedir. Anılan belge, teşvik, kota, tahsis, ihale, ithalat ve ihracatla ilgili işlemler ile, çeşitli kamu kuruluşları ve Bakanlıkların kayıtlarına girmek için kullanılmaktadır. (Sanayi sicili, gıda sicili gibi).

 

Sanayi Sicil Belgesi

Sanayi Sicil Belgesini almanın kanuni bir zorunluluk olmasının yanı sıra, bu belgenin firmalara sunmuş olduğu birçok faydaları bulunmaktadır. Sanayi Sicil Belgesinin Sağladığı Faydalar

-  İhraç kaydıyla mal teslimlerinde KDV Tecil-Terkin işleminden faydalanırlar.

-  Elektrik faturalarını %20 indirimli olan Sanayi Abonesi Tarifesinden öderler. (Bu indirimden faydalanmak için: Sanayi Sicil Belgesini bağlı bulunduğunuz elektrik idaresine bir dilekçe ile birlikte ibraz etmeniz gerekmektedir.)

-  Kamu İhale Kanunu’nda yer alan yerli isteklilerin belirlenmesinde avantajlıdırlar.

-  Dolaylı olarak iş imkânı oluşturur.

-  Kamu Kurum ve Kuruluşlarının sağladığı destek ve kredilerden faydalanırlar

 

 

Anahtar Kelimeler: KOSGEB , DESTEK , DEVLET DESTEĞİ , TEŞVİK , KOSGEB DESTEKLERİ , KOBİ DESTEK , KOBİ , BELGELENDİRME , BELGELENDİRME HİZMET

Duyurular

 
 

Copyright 2024 © Bizlife Danışmanlık