1613 - Teknoloji Transferi Profesyoneli Çağrısı

Bilgi Bankası
Benzer İçerikler

1613 - Teknoloji Transferi Profesyoneli Çağrısı


Destek Kapsamı

1601 Teknoloji Transferi Profesyoneli Çağrısı kapsamında hibe şeklinde destek verilecektir. Destek oranı aşağıdaki tabloda belirtilmektedir. Destek karar yazısında belirtilen destek oranı proje süresince sabittir.

Destek Oranları

TTP Çağrı ile desteklenen proje çerçevesinde yeni istihdam edilecektir (Yeni istihdam şartı için Çağrı Duyurusuna bakınız)

Evet

Hayır

TTO 1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı çerçevesinde destek sürecini tamamlamıştır.

Evet

%60

%40

Hayır

%80

%60

Desteklenen gider kalemleri aşağıdaki gibidir:

  • Personel giderleri: 1 adet TTP’ye ait personel giderleri destek kapsamında değerlendirilecektir. Bu kapsamdaki TTP, proje süresince kesintisiz ve tam zamanlı olarak istihdam edilmelidir. TTP için proje bütçesine dahil edilen personel maliyeti, ilgili dönemde geçerli olan brüt asgari ücretin 4 katından az olamaz ve 6 katını geçemez.
  • Hizmet alımı giderleri: Proje kapsamında istihdam edilen personelin mevcut yetkinliklerini geliştirmesi ve yeni yetkinlikler kazanması için eğitim hizmeti alınabilir. Bu kapsamda alınacak eğitim hizmeti giderlerinin toplamı 50.000 TL’yi aşamaz.
  • Genel giderler: bütçe kalemleri toplamının %10’unu geçmeyecek biçimde genel gider desteği talep edilebilir. İzleme aşamasında, dönemsel olarak destek kapsamına alınan personel gideri ve hizmet alımı tutarlarının %10’u kadar genel gider, destek kapsamına ilave edilir.

PROJE SÜRESİ ÜST SINIR: 24 AY

PROJE BÜTÇESİ ÜST LİMİT: 1.000.000 TL (GENEL GİDER DAHİL)

Kimler Başvurabilir?
1601 Teknoloji Transferi Profesyoneli Çağrısına başvuru yapabilecek kurum ve kuruluşlar aşağıda yer almaktadır.
2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’na göre faaliyet gösteren yükseköğretim kurumları adına aşağıdaki sıralanan kuruluşlar bu çağrıya başvuru yapabilir.Yükseköğretim kurumu bünyesinde teknoloji transferi faaliyetlerinin yürütüldüğü birim.
07/12/2017 tarih ve 30263 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Yükseköğretim Kurumları Teknoloji Transfer Ofisi Yönetmeliği’ne göre faaliyet gösteren sermaye şirketi.
Yükseköğretim kurumunun ortağı olduğu 4691 sayılı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu’na göre faaliyet gösteren teknoloji geliştirme bölgesi yönetici şirketi bünyesindeki birim veya Teknoloji Transfer Ofisi faaliyetlerine yönelik olarak kurulmuş ve teknoloji geliştirme bölgesi yönetici şirketinin ortak olduğu şirket.
6550 sayılı Kanun kapsamında tüzel kişilik kazanan araştırma altyapıları bu çağrıya başvuru yapabilir.

Yukarı