1701-Ar-Ge Proje Değerlendirme ve İzleme Çağrısı

Bilgi Bankası
Benzer İçerikler

1701-Ar-Ge Proje Değerlendirme ve İzleme Çağrısı

ÇAĞRI KAPSAMI:

Bu çağrı kapsamında, Türkiye’de yerleşik KOBİler ve büyük ölçekli sermaye kuruluşlarının araştırma - teknoloji geliştirme ve yenilikçilik faaliyetleriyle yüksek ticarileşme potansiyeline sahip teknolojik ürünleri ortaya çıkartmaları amacıyla projelerin değerlendirilmesi ve izlenmesi amaçlanmaktadır. Bu bağlamda Kuruluşlar yapacağı çalışmaları kapsayan bir Ar-Ge proje önerisi sunacaktır. TÜBİTAK tarafından yapılan değerlendirme neticesinde tüm sektör ve teknoloji alanlarından, Ar-Ge içeriği, yenilikçilik niteliği ve ticarileşme potansiyeli yüksek olarak değerlendirilen projeler belirlenecektir. Bu projelerdeki teknik gelişmeler altışar aylık dönemler itibariyle dönem raporu kullanılarak mali destek olmaksızın TEYDEB tarafından izlenecektir.

ÇAĞRI BÜTÇESİ:

1701 programında projeye ilişkin giderler desteklenmeyecek ve ön ödeme yapılmayacaktır. Projeye ait tüm giderler kuruluş öz kaynaklarıyla karşılanacaktır.

PROJE SÜRESİ ÜST SINIRI:

Proje süresi en fazla 30 aydır. 

PROJE BÜTÇESİ SINIRI:

Başvurulan projelerin bütçesi en az 5.000.000 TL (beş milyon Türk Lirası) olacaktır. Üst sınır yoktur.

Kimler Başvuru yapabilir?

Sektörüne bakılmaksızın Türkiye’de yerleşik KOBİler ve büyük ölçekli sermaye şirketleri başvuruda bulunabilecektir.  Bir kuruluş, çağrıya en fazla 2 proje önerisi ile başvuru yapabilir. Ortaklı başvurular için başvuru sayısı üst limiti uygulanmaz. Kuruluşun hem tekil hem ortaklı başvuruları olduğunda, sadece tekil başvuruları için başvuru sayısı üst limiti uygulanır. Başvuru yapılacak projelerin bütçesi en az 5.000.000 TL olup  proje bütçesi üst sınırı bulunmamaktadır.

Yukarı