1707 - Siparişe Dayalı Ar-Ge Projeleri için KOBİ Destekleme Çağrısı

Bilgi Bankası
Benzer İçerikler

1707 - Siparişe Dayalı Ar-Ge Projeleri için KOBİ Destekleme Çağrısı

Çağrı Dönemleri:

1. Çağrı Dönemi

2. Çağrı Dönemi

3. Çağrı Dönemi

Çağrı Açılış Tarihi:

19 Ocak 2024

01 Mayıs 2024

01 Ekim 2024

Çağrı Kapanış Tarihi:

04 Mart 2024

30 Haziran 2024

30 Kasım 2024


Destek Kapsamı

Bu çağrıda konu ve sektör sınırlaması yoktur. Tüm sektörlerden ve tüm teknoloji alanlarından, ticarileşme potansiyeli yüksek olan Ar-Ge projeleri desteklenebilecektir. Proje önerilerinde Pazar araştırması ve teknik yapılabilirlik incelemesinin de sunulması gerekmektedir. Çağrıya Tedarikçi Kuruluşun yapacağı çalışmaları kapsayan bir Ar-Ge projesi sunulacaktır. Tedarikçi Kuruluş, Ar-Ge çalışmalarını yürüterek ürünü (veya süreci) geliştirecektir. Müşteri Kuruluş, projenin hedeflendiği şekilde yürütüldüğünü takip edecektir.

Proje bütçesi en fazla 7.500.000 TL olacaktır.

Proje süresi en fazla 24 aydır.

Destek süresi uzatılsa dahi 24 ay aşılmaz.

Sipariş Ar-Ge çağrılarında, Müşteri Kuruluşun yönetim, kalite, test, validasyon ürünün sahada doğrulanması gibi faaliyetlerini yapan proje personelinin giderleri (bu desteğin üst sınırı 18 adam ay işgücünü geçmeyecektir.) ve şehirlerarası seyahat giderleri desteklenir.

Sipariş Ar-Ge çağrısı kapsamındaki projeler için; Müşteri Kuruluş dönemsel olarak gerçekleşen proje giderlerinin %40’ını Tedarikçi Kuruluşa ödeyecek, TÜBİTAK giderleri değerlendirdikten sonra “kabul edilen harcama tutarının” %40’ını Tedarikçi Kuruluşa hibe destek olarak verecektir. BİGG Ortaklı Sipariş Ar-Ge çağrısı kapsamındaki projelerde TÜBİTAK desteği %50 olacaktır.

Yukarı