1707 BİGG Ortaklı Siparişe Dayalı Ar-Ge Projeleri için KOBİ Destekleme Çağrısı

Bilgi Bankası
Benzer İçerikler

1707 BİGG Ortaklı Siparişe Dayalı Ar-Ge Projeleri için KOBİ Destekleme Çağrısı

1707 BİGG Ortaklı Siparişe Dayalı Ar-Ge Projeleri için KOBİ Destekleme Çağrısı

DESTEK MİKTARI

 

7.500.000 TL

 

 

DESTEK ORANI

 

%50

PROJE SÜRESİ

24 Ay

 

SON BAŞVURU TARİHİ

30 Kasım 2024

Kimler Başvurabilir?

·    Çağrıya bir Müşteri Kuruluş ve en az bir Tedarikçi Kuruluş ortak başvuru yapar. Başvuru ve destek aşamalarında muhatap kuruluş Müşteri Kuruluş olur. Ayrıca işbirliği sözleşmesinde ticarileşmeden sorumlu kuruluş da belirtilir. TÜBİTAK projenin Ticarileşme Aşamasında ticarileşmeden sorumlu kuruluşun faaliyetlerini göz önünde bulundurur.

·    Projede daha önce TÜBİTAK BİGG veya Teknogirişim Sermayesi Desteği almış Tedarikçi Kuruluş bulunması ön koşuldur.

·    Müşteri Kuruluşun kendi bünyesinde üretmekte olduğu veya daha önce ürettiği bir ürünün aynısının Tedarikçi Kuruluş tarafından üretilmesine yönelik projeler için başvuru yapılmaz. Müşteri kuruluş proje başvurusu sırasında bu konuda taahhütte bulunur.  

·    Başvurusu yapılan projelerde, Müşteri Kuruluşta ve Tedarikçi Kuruluşta proje konusu ile ilgili en az lisans derecesine sahip bir proje personelinin bulunması zorunludur. TÜBİTAK bu koşulla ilgili değerlendirmeyi aşağıdaki şekilde yapar:

-   Tedarikçi Kuruluşta projede yürütülecek Ar-Ge çalışmaları ile teknik açıdan uyumlu bir lisans mezunu bulunması gereklidir.

-   Müşteri Kuruluşta ise projede yürütülecek çalışmaların takibini, projenin yönetimini ve eş güdümünü sağlayabilmek için yeterli düzeyde uyumlu bir alanda bir lisans mezunu bulunması gereklidir.

·    Firmada çalışıyor olmasına rağmen mevcut proje ekibinde sunulmamış personel bulunması durumunda veya TÜBİTAK’ın gerekli görmesi halinde proje personellerine ilişkin revizyon açılabilir. Revizyon TÜBİTAK’ın belirlediği tarihe kadar tamamlanır. Kuruluş tarafından gerekçeli olarak revizyonda süre uzatımı talep edilmesi durumu ayrıca değerlendirilerek kuruluşa değerlendirme sonucu iletilir.

·    Başvuru koşullarını sağlamayan ve TÜBİTAK tarafından belirlenen süreler içerisinde başvuru sahibi tarafından revizyonları tamamlanmayan proje önerileri, hakem değerlendirme süreci başlatılmaksızın doğrudan ret önerisiyle GYK değerlendirmesine sunulur.

·    Çağrıya sunulacak projenin çıktısı ürünün Müşteri Kuruluş ve/veya Tedarikçi Kuruluş tarafından pazara sunularak ticarileştirilmesi beklenecektir. Proje çıktısının bir süreç olması ya da yalnızca Müşteri tarafından kullanılacak4 bir makine, ekipman vb. olması halinde bu sürecin/makine vb.nin mevcut duruma ya da benzerlerine göre belirgin derece iyileşmiş ekonomik getiri sağlaması ve Müşteri Kuruluş tarafından kullanılması beklenecektir. Proje çıktısı ürünün ya da sürecin/makine vb.nin bu maddede sözü edilen unsurları nasıl sağlayacağı Ekonomik Fizibilite Raporunda açıklanmalıdır.

Konu

Ülkemizdeki sanayi kuruluşlarının büyük çoğunluğunu KOBİ’ler oluşturmaktadır. Dolayısıyla, KOBİ’lerin Ar-Ge faaliyetleri ile geliştirecekleri ve potansiyel müşterisi hazır olan yenilikçi ürünlerin/süreçlerin, bir Müşteri Kuruluş eşliğinde ortaya çıkarılacağı ortaklı projelerin desteklenmesi; hem işbirliklerini artıracak hem de Ar-Ge destekleri için ayrılan kamu kaynaklarının daha etkin kullanımını sağlayabilecektir. Bu süreç ülkemizin sürdürülebilir kalkınması açısından da önemlidir.

Desteklenen Gider Kalemleri:

a) Personel giderleri.

b) Seyahat giderleri.

c) Danışmanlık giderleri

ç) Hizmet alımı giderleri

d) Alet, teçhizat, yazılım, yayın alım giderleri.

e) Malzeme ve sarf giderler

f) Mali müşavirlik ücretleri

g) Genel gider desteği:

·   BİGG veya Teknogirişim Sermayesi desteği almış Tedarikçi Kuruluşlar için üst limit 300.000 TL ve oran proje destek tutarının en fazla %10’u.

Detaylı Bilgi İçin Uzmanlarımız ile irtibata geçiniz…

Yukarı